In Memoriam stichters Informativa

Marc De Vriese

Op 92 jarige leeftijd is Marc De Vriese overleden. Hij was vele jaren voorzitter en bestuurslid van onze vereniging en een sterkhouder van het Vlaams nationalisme in Brugge. Hij runde destijds een verlichtingszaak langs de Baron Ruzettelaan in Assebroek. In de jaren zestig en zeventig was hij actief bij de Volksunie en was hij de drijvende kracht achter het blad "Wij in Brugge". Hij was één van de drijvende krachten achter de oprichting van het Vlaams ontmoetingscentrum "De Gulden Spoor" op 't Zand in Brugge. Er werd in intieme kring afscheid genomen van Marc. Persartikel 30 jaar lang voorziter van Informativa

Raymond Reynaert

03/03/1932 Zarren - 30/06/2009 Brugge

Je was een trouwe Vlaamse voorvechter. Als politicus en schepen nam je plichtsbewust je verantwoordelijkheid op voor welzijn en cultuur van het volk dat je zo dierbaar was. Je was geduldig en goed voor vele mensen in nood, rijk of arm, je stond hen bij met raad en daad je leven lang. Meer over Raymond Reynaert .

Raymond Reynaert

Pieter Leys

22/05/1925 - 08/12/2009

Wie hem kende hield van hem. Hij gaf en kreeg vriendschap aan velen, voor velen.
Zo zal hij in onze herinnering voortleven. Een man die veel jonger bleef dan hij was, die je glimlachend tegemoet liep.
Hij was rechtzinnig, rechtlijnig, rechtvaardig en altijd eerlijk.
Hij hield van zijn gezin, van zijn familie en vrienden, van zijn werk en zijn medewerkers. Hij hield van zijn volk dat hij met grote trouw en begenadigd talent heeft gediend.

Gulden Spoor